מקדמי אתרים: למה כדאי שתיזהרו מהכלים האוטומטיים של גוגל?

לייט האוס גוגל | Lighthouse Google

קידום אתרים הוא אמנות הוליסטית, שמי שמתמחים בה חייבים להבין בטכנולוגיה, בתוכן ובתחומי עניין בכל נושא שבו עוסקים האתרים שהם מקדמים, והם חייבים לשמור על חדשנות ועדכנות כדי לשמור על עליות במיקומים במנוע החיפוש, במיוחד כשהתחרות של אתרי האינטרנט המקודמים משקיעה גם היא בקידום.

הדרך המוכרת ביותר להשקיע בקידום אורגני היא באמצעות הכלים של גוגל – ולמה לא? אחרי הכל, אם גוגל היא זו שקובעת את אלגוריתם החיפוש המסקרן ביותר בעולם, למה לא לסמוך על הכלים האוטומטיים – והחינמיים – של החברה הגדולה בעולם, על מנת לשפר ולמטב את אתר האינטרנט בתהליך הקידום?

כאן בדיוק ההבדל בין מקדם אתרים חובב או כזה שמקדם אתרים שלו, למקדם אתרים מקצועי ומושכל. האם כלים אוטומטיים וחינמיים לקידום אתרים ואיתור בעיות באתר שלכם הם הדרך הכי טובה לקדם את אתר האינטרנט שלכם? או במילים אחרות, מה באמת כדאי לכלול באסטרטגיית הקידום, כשאתם רוצים לראות תוצאות?

מה זה light house של גוגל (ולמה כדאי להיזהר ממנו)?

גוגל היא כבר מזמן המעצמה היחידה שחשוב לקחת בחשבון בתהליך של קידום אתרים בישראל, ובמדינות רבות אחרות בעולם. האלגוריתם של גוגל הוא זה שקובה, עד כמה אתר האינטרנט המושקע של העסק ישמש כזרוע שיווקית יעילה. בביטויים הרלוונטיים שלקוחות פוטנציאלים שלכם מחפשים בגוגל – אלה שמופיעים בעמוד הראשון, או אפילו בחמשת התוצאות העליונות, יהיו אלה שיזכו לכמות הרבה ביותר של פניות מהרשת. מדובר, לעיתים, בעשרות ומאות של פניות בחודש, כתלות בשכיחות החיפושים.

כלים אוטומטיים וחינמיים של גוגל עוזרים לכם להכין את האתר שלכם לקידום. למשל, הכלי הפופולארי Light House מאפשר בדיקת התאמה לקידום אורגני של כל אתר אינטרנט (שלכם כמו גם כל אתר אינטרנט אחר שאתם מעוניינים לנתח), ומחזיר בקלות ובחינם דו"ח שיעזור לכם להתחיל לעבוד. בדו"J תקבלו התייחסות שלאלות כמו:

  • כמה מהר האתר שלכם עולה, גם בדף האיטי והעמוס ביותר שיש בו?
  • כמה האתר שלכם הוא נגיש?
  • כמה האתר שלכם מתאים לקידום?
  • ועוד

זהו כלי מבית גוגל, שמטרתו לעזור לכם "לנצח את המערכת", להבין איך האלגוריתם עובד ולהעניק לכם יתרון – ואם פה עוד לא עלה חשדכם, כדאי לחשוב ע לזה שוב.

הבעייה עם כלים לקידום אתרים היא שהם נועדו לספק מידע גולמי, ולעיתים קרובות המידע הזה יכול להיות מטעה או גם להוביל לשינויים שלא בהכרח משפרים את הביצועים של האתר. גוגל אדס, למשל, הוא אחד הכלים החזקים שגוגל מציעה לקידום פרסום ממומן, ובשילוב עם Light House ניתן לקבל תמונה מעמיקה של האתר שלכם ושל המתחרים. אך, כדאי לזכור כי לפעמים הסתמכות עיוורת על הדו"חות מבית גוגל יכולה להיות מטעה.

חדשנות היא המפתח בשוק הדיגיטלי, וכאשר אנו מתמקדים על גוגל אדס, חייבים לקחת בחשבון גם את הכלים הנלווים. להשוות, למדוד ולבחון את התוצאות מול המתחרים שלכם, כך שתוכלו להישאר צעד אחד קדימה. הבנת האלגוריתם והאיך להשתמש בו לטובתכם היא הבסיס, אך המקצוע האמיתי הוא ביכולת להשתמש במידע הזה ליצירת חדשנות ויתרון מול המתחרים.

לסיכום, גוגל אדס וכלים נוספים כמו Light House הם כלים חשובים בארסנל הדיגיטלי שלך, אך ההצלחה האמיתית מגיעה משילוב של ניתוח נכון, חשיבה חדשנית והבנה מעמיקה של השוק.

הבעיה המובנית עם הכלים של גוגל לקידום אתרים

גוגל שומרת את הסודות של אלגוריתם החיפוש שלה לעצמה, ומעולם לא חשפה אילו בדל של מידע שיכול לעזור למיליוני מקדמי האתרים בעולם להשיג יתרון. עם כל עדכון של האלגוריתם, רבבות מקדמי אתרים מסביב לעולם לא מצליחים להירדם בשל החשש לפגיעה במיקומים שהושגו בעמל רב, וחוסר הידיעה.

לא סביר, אם כן, שגוגל עצמה תספק כלי פתוח, כנה, אפקטיבי ואפילו חינמי, שיעזור לכם לפצח את אותו הסוד השמור של האלגוריתם שלה, ואכן, הכלי ש"הולבש" בחליפה חגיגית במיוחד, מספק מספיק בשביל להתחיל לקדם את האתר – אבל בהחלט לא מספיק על מנת להסתמך עליו באופן בלעדי. קחו בחשבון, שהעמימות שגוגל שומרים עליה לא נפרצת, כשאתם משתמשים ב – Google Light House, ואם אתם רוצים להוביל אתרי אינטרנט גבוה באמת בתחומים תחרותיים, כדאי שלא להסתפק בכלים מבית גוגל, אלא לנתח את ביצועי האתר במגוון כלים מומלצים.

שתפו את הפוסט

פתח וואטסאפ
איך אוכל לעזור?