למה כדאי להסתכל מעבר לדוחות של גוגל אדס?
בגוגל אדס (Google Ads), הבנת הסביבה התחרותית היא קריטית להצלחת הקמפיינים.פעםצ הסתמכתי רק על דוח Auction Insights (תובנות על מכרזים) כדי לעקוב אחרי התחרות, אך הכלי הזה מציג רק תמונה חלקית – במיוחד כשמדובר במתחרים שזוכים לפחות מ-10% מהחשיפות. כך, נוצרת תמונה לא שלמה של הסביבה התחרותית.
ננסה לראות כיצד אפשר לקבל תובנות רחבות יותר על השוק בעזרת כלים חיצוניים, נדבר על חשיבות מדד האיכות (Quality Score) ונלמד כיצד למקסם את הנוכחות שלנו תוך שימוש במידע מקיף. גישה זו לא רק שתעזור לכם לשפר את שיעור ההופעות בחיפוש (Search Impression Share), אלא גם תאפשר לכם להגדיל המרות ולשלוט בתקציב באופן יעיל יותר.
הבנת דוח Auction Insights והמגבלות שלו
דוח Auction Insights של גוגל אדס מציג כיצד הקמפיינים שלכם מתפקדים בהשוואה למתחרים במונחים של שיעור הופעות (Impression Share), שיעור חפיפה (Overlap Rate), שיעור מיקום עליון (Position Above Rate), שיעור הופעות בראש העמוד (Top of Page Rate) ושיעור הופעות בראש המוחלט של העמוד (Absolute Top of Page Rate). המדדים האלו מספקים מבט על תדירות הופעת המודעות שלכם לצד המתחרים ובאילו מיקומים. על מושגים אלה ואחרים תוכלו, אגב, לקרוא בהרחבה במדריך המלא לגוגל אדס 2025 כאן.
עם זאת, דוח זה מציג רק מתחרים עם מינימום מסוים של חשיפות, מה שמשאיר חלק גדול מהמתחרים מחוץ לתמונה. כדי להתגבר על כך, מפרסמים רבים משתמשים בכלים חיצוניים לניתוח נוסף, שמספקים נתונים כמו תקציבי מתחרים, אסטרטגיות מילות מפתח ומגמות הקלקות.
איך לגשת לדוח Auction Insights בגוגל אדס
אם אתם חדשים לדוח Auction Insights, הנה מדריך קצר:
1. התחברו לגוגל אדס: גשו ללוח הבקרה של החשבון שלכם.
2. נווטו אל Auction Insights: בצד השמאלי, לחצו על "תובנות ודוחות" ובחרו ב-"Auction Insights".
3. בחרו ברמת הקמפיין או קבוצת המודעות: תוכלו לבחור האם לראות את הנתונים של גוגל אדס ברמת החשבון, הקמפיין או קבוצת המודעות. כל רמה מספקת תובנות שונות בהתאם לקמפיינים הספציפיים שלכם.
הנתונים הללו עוזרים לקבוע היכן המודעות שלכם נמצאות ביחס למתחרים ויכולים להנחות אתכם כיצד לשפר את מיקום המודעות ומדד האיכות.
1. שיפור נראות באמצעות Search Impression Share
אחד המדדים המרכזיים בדוח Auction Insights הוא Search Impression Share – שיעור ההופעות בחיפוש. מדד זה מציג את אחוז ההופעות שהמודעה שלכם קיבלה מתוך סך ההופעות האפשריות עבור מילות המפתח שבהן אתם מתמקדים. שיעור הופעות נמוך מעיד לרוב על כך שהמתחרים תופסים נתח גדול יותר מהתנועה.
כדי לשפר את Search Impression Share:
– הגדילו את התקציב: אם התקציב שלכם מגביל את כמות החשיפות, גם הגדלה קלה יכולה לעזור.
– שפרו את הביד: ביד גבוה יותר על מילות מפתח חיוניות יכול לשפר את סיכויי ההופעה שלכם.
– מקסמו את מדד האיכות: מדד איכות גבוה יאפשר לכם להופיע במיקומים טובים יותר במחיר נמוך יותר, וכך תוכלו לקבל יותר חשיפות.
2. שימוש ב-Overlap Rate למיקום תחרותי
מדד Overlap Rate מציג באיזו תדירות המודעות שלכם מופיעות לצד מודעות של מתחרים באותו מכרז. שיעור חפיפה גבוה מעיד על כך שמתחרים מסוימים מתמקדים במילות מפתח דומות, מה שמאפשר לכם לנתח את האסטרטגיה שלהם ולהתאים את שלכם בהתאם.
לדוגמה:
– אם למתחרה יש שיעור חפיפה גבוה אך שיעור מיקום עליון נמוך, ייתכן שאין צורך להגדיל את הביד. במקום זאת, התמקדו בשיפור מדד האיכות.
– אם שיעורי החפיפה והמיקום העליון של המתחרה גבוהים, שקלו לשנות את אסטרטגיית הביד או להתמקד במילות מפתח אחרות וחשובות יותר.
3. Position Above Rate: מעקב אחרי השקעות המתחרים
מדד Position Above Rate מציג באיזו תדירות מודעת המתחרה מופיעה מעל שלכם באותו מכרז. שיעור גבוה מעיד לרוב שהמתחרה מציע ביד גבוה יותר על מילות המפתח הללו.
מה ניתן לעשות:
– העריכו מחדש את אסטרטגיית הביד שלכם: אם התקציב מאפשר, הגברת ביד על מילות מפתח חיוניות תסייע לשפר את מיקום המודעות.
– התמקדו במדד האיכות: שיפור מדד האיכות עשוי לאפשר לכם להתמודד על מיקומים טובים יותר גם ללא עלייה משמעותית בביד.
– נתחו את חוזקות המתחרים: חקרו את דפי הנחיתה, הטקסטים והאסטרטגיות של המתחרים כדי להבין מדוע הם מגיעים למיקום גבוה יותר.
4. Top of Page Rate ו-Absolute Top of Page Rate: מקסום הנראות
מדדים אלו מספקים תובנות על תדירות הופעת המודעות שלכם במיקומים המובילים מעל תוצאות החיפוש האורגניות. Top of Page Rate מתייחס לנראות כללית מעל התוצאות האורגניות, בעוד Absolute Top of Page Rate מציג את תדירות הופעת המודעה במיקום העליון ביותר.
כדי להגדיל את שיעורים אלו:
– כתבו טקסטי מודעות משכנעים: מודעות מרתקות ורלוונטיות נוטות להצליח יותר.
– השתמשו בתוספים (Assets): תוספים כמו קישורים לאתר, הערות וטקסטים מוסדרים יכולים לשפר את רלוונטיות המודעה ולהגביר את אחוזי ההקלקה.
– ודאו שדף הנחיתה רלוונטי: דפי נחיתה שמתאימים לתוכן המודעות יכולים לשפר את מדד האיכות ואת מיקום המודעות.
5. Outranking Share: יתרון תחרותי
Outranking Share מציג באיזו תדירות המודעה שלכם דורגה גבוה יותר ממודעת מתחרה במכרזים. מדד זה יכול לעזור לכם להבין מתי האסטרטגיה שלכם מצליחה לגבור על המתחרים.
אם ה-Outranking Share שלכם נמוך:
– שפרו את מדד האיכות: שיפור מדד האיכות יכול להעלות את הדירוג שלכם גם ללא ביד גבוה.
– בצעו התאמות בביד עבור מילות מפתח חיוניות: מיקוד במילות מפתח חיוניות עם ביד מעט גבוה יותר יכול לשפר את הסיכוי להופיע במיקומים גבוהים יותר.
– עקבו אחרי פעילות המתחרים: השתמשו בכלים חיצוניים כדי לעקוב אחרי מתי המתחרים מפחיתים את ההשקעה שלהם, וכך תוכלו לנצל את ההזדמנות להגדיל את החשיפות.
מעבר ל-Auction Insights: שימוש בכלים חיצוניים לניתוח מעמיק
כדי לקבל יתרון תחרותי, מומלץ להשתמש בכלים חיצוניים שמספקים תובנות מעמיקות יותר על אסטרטגיות המתחרים. כלים כמו SEMrush, SpyFu, ו-Ahrefs מאפשרים לכם לקבל נתונים נוספים מעבר למה שגוגל אדס מציעה. כלים אלו חושפים מידע כמו תקציבי מתחרים, מילות מפתח נבחרות ומגמות הקלקות, ומאפשרים הבנה מקיפה יותר של השוק.
מעקב ושיפור מתמשך
לאחר יישום התובנות, חשוב להמשיך לעקוב אחר הביצועים באופן קבוע:
– בדיקות שבועיות של דוח Auction Insights ושל נתונים תחרותיים.
– סקירות חודשיות של כלים חיצוניים כדי לזהות שינויים בפעילות המתחרים.
– התאמות תקופתיות לביד, למדד האיכות ולטקסטי המודעות בהתאם למגמות שנצפו.
המסקנה: שליטה בשוק התחרותי בגוגל אדס
דוח Auction Insights מציע מבט על המתחרים שלכם, אבל הוא אינו מספר את כל הסיפור.
בעזרת שילוב של כלים חיצוניים ושימוש באסטרטגיות הממוקדות במדד האיכות, תוכלו לגלות תובנות נסתרות על המתחרים והמגמות בשוק. באמצעות אסטרטגיה מאוזנת של אופטימיזציה למדד האיכות, מיקום תחרותי ומעקב פעיל, תהיו מוכנים לשפר את הביצועים של המודעות ולשלוט בהוצאות.